Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ανάμνηση οπαδού


Ήταν 12 Ιανουαρίου το 2003, η τελευταία φορά που επέτρεψαν την μετακίνηση οπαδών στη Λεωφόρο και πρώτη (και τελευταία) δική μου. Σαν και χθες το θυμάμαι, μαθητής λυκείου, τα μυαλά στα κάγκελα, αλητεία και ο Θρύλος πάνω απ' όλα, το χαρτάκι στην τσέπη καλά "ασφαλισμένο" μη γίνει τίποτα και το χάσω, τόσα παρακάλια έκανα στο σύνδεσμο για να μου το δώσουν, άλλωστε δεν πήγαιναν όλοι στη Λεωφόρο. Έχουν περάσει κάποιοι τελικοί (κυρίως) μπάσκετ στο Ελληνικό και στο ΟΑΚΑ, ένας τελικός ποδοσφαίρου, αλλά δε συγκρίνονται με τίποτα η μετακίνηση 500 ατόμων με αυτή των 2000.

Μπορεί η "κοινωνία" να ισχυρίζεται θέματα ασφαλείας, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι θα πει για έναν οπαδό να του στερεί να δει το ματς με τον "αιώνιο" εχθρό και ειδικά στα εκτός που εκεί ο οπαδός είναι ο μόνος που μπορεί να υποστηρίξει και να προστατέψει την ομάδα. Τι να δεις από την τηλεόραση και τι να καταλάβεις; Άμα δε μπεις μέσα στη θύρα να ακουμπήσεις λίγο τα κάγκελα, να κρεμάσεις τα πανιά, να φωνάξεις για την ομάδα σου μέχρι να κλείσει ο λαιμός σου, γιατί εκείνη τη στιγμή δε σε νοιάζει τίποτα άλλο. Θα μου πεις όμως γίνονται και μανούρες. Συμφωνώ και αν σου πω, πως παλιότερα που πηγαίνω και έβλέπα πιο θερμά και συστηματικά τον Ολυμπιακό εντός, εκτός στα περισσότερα αθλήματα δεν έχω μανουριάσει θα είναι ψέμα. Άλλα μυαλά τότε βέβαια, άλλα κουράγια, άλλες προτεραιότητες.

Θρύλε σήμερα παίξε για όλους εμάς που σε έχουμε ακολουθήσει παντού και έχουμε δώσει μέχρι και το αίμα μας στο όνομά σου, δεν έχει να κάνει με τους βαθμούς και το πρωτάθλημα... έχει να κάνει με την ιδέα μας, με τη δική μας σχέση.

Και τι δε θα έδινα, να μπορούσα να ντυθώ στα ερυθρόλευκα σήμερα, με το κασκόλ περασμένο στο λαιμό και ν' ανηφόριζα από τον Πειραιά για τη Λεωφόρο με το τραίνο, όπως παλιά.

ΘΡΥΛΕ ΠΑΙΞΕ ΓΕΡΑ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.... ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΥΤΑΝΑ!!!

4 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Κουμπάρε μην τον συγχύζεις τον Μανόλο7.
   Μπορεί να είναι Ολυμπιακός, αλλά μοιάζει εντάξει παιδί!

   Διαγραφή
  2. Κι εγώ τον πάω κι ας τους κάναμε πάλι το κωλαράκι καινούριο σήμερα χιχιχι

   Διαγραφή
 2. Εννοείς Σιδηρόπουλε και βοηθοί παίξτε με τσαμπουκά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή